Cool     Hymy     Cool     Hymy      Cool    Hymy      Cool

  MAARIAN KANA - KASTIKE

1 pkt Pirkan maustamattomia kana/ broileri - fileitä

1 pkt Eldoradon ohuita bekonisuikaleita.(vakuumipkt)

1 kesäkurpitsa (sellanen vihreä noin 30cm pitkä)

1 iso punainen paprika

1 iso keltainen paprika

1 sipuli

pala purjoa

20g voita (saapi olla muutakin rasvaa)

sitruunapippuria (Meiran Lime-Pepper on ihanaa)

curryä ( tai Meiran mango currya)

1/2 prk Pirkka Väimeren tahnaa (paprika-casherpähkinä 135g)

1 tl suolaa

ruokalusikallinen inkivääritahnaa

2rkl siirappia tai hunajaa

0,5 dl ruokakermaa (esim 7% Flora ruokakerma)

Pannu kuumenenmaan ( ei kovin kuumalle mutta niin ettei rasva räisky ) ja siihen voita sekä maustetahna, sekoita puulastalla.

.Lisää pienityt kananpojan / broileripalat .Kypsennä 10min.

Siirrä lihapalat uuniastiaan ja laita seuraavaksi pannulle ohuet bekonisiivut.

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.

Kun bekonit alkavat ( huom ei liian kuuma levy) hieman tiristä ja sitten lisäät kurpitsapalat vähitellen.

Kun palat hieman pehmenneet niin lisää mausteet - sitr pipp., inkivääritahna, mangocurry ja siirappi. Kypsennä vielä noin 5 min.

Nosta kurpitsat uuniastiaan lastalla ja bekonit mutta jätä rasva.

Kypsennä paprikat, sipuli ja purjo hieman , lopuksi laita suola.

Siirrä nämä ainekset uuniastiaan ja sekoita kevyesti.

Kaada kaikki ruokakerma ruuan päälle ja kääntele kevyesti.

Padan kansi päälle, jos ei kantta niin tee voipaperista ja foliosta kansi. 200 astetta ja noin tunti.

Nosta pata uunista noin 10 min ennen tarjoilua ja sekoita enne tarjoilua kevyesti.

Lisänä voit tarjota keitettyjä perunoita tai riisiä. sekä muut lisukkeet ( esim.salaatti tai Pirkan pienet punajuuret ).

Hyvää ruokahalua !  Cool    Cool     Cool