Kevyt ja terveellinen vaihtoehto suomalaisten lempiruualle - perunamuussille ja makkarakastikkeelle.

Ateria koostuu paistetuista broilerin suikaleista, haudutetusta kaali-porkkana-sipuli-sekoituksesta ja hyvästä keitetystä riisistä. Jos ruoka tuntuu liian kuivalta saat kosteutta ja makua lisäämällä siihen oman makusi mukaan joko jotain pullotettua itämaista kastiketta -esim. sweet chili-saucea/soijakastikketta tai jotain öljyä( itse käytän joskus Knossos-oliiviöljyä).

Valmistusjärjestyksen voi kukin valita itse. Oma tyylini on tehdä ensin kaali, sitten broileri ja vasta viimeiseksi riisi. Ihanan tuoksun levitessä huoneeseen alkaa makuhermoja jo kutkuttaa

 HAUDUTETTU KAALI - PORKKANA -SIPULI SEOS
1. Pala kaalia
2. Pari isoa porkkanaa
3. Iso sipuli ( puna- hopea - kepa ... kaikki käy)
4. Ruokaöljyä
5. Suolaa
6. Siirappia / hunajaa / jopa sokeri käy, sillä siirappisuutta haetaan.

Suikaloi kaali, porkkana ja sipuli. Lämmitä öljyä kattilassa / pannussa..Kun öljy lämmin laita sinne suikaleet vähitellen ja hauduta pehmeiksi. Mausta suolalla ja siirapilla / hunajalla oman makusi mukaan.

BROILERI / KANANPOIKA - FILEITÄ PAISTETTUNA
 1. noin. 400-600g broilerin / Kananpojan maustamattomia fileitä.
Suikaloi saksilla / veitsellä fileet pieniksi suikaleiksi. Voit käyttää myös valmiita maustamattomia.suikaleita, jos fileitä ei saatavilla.
2. Maustettua korppujauhoa ( löytyy korppujauhopussien vierestä. esim. K-kaupoista). Leivitä lihasuikaleet korppujauhoissa. Jos korppujauhoa jää leivitysastiaan niin voi kaataa sen kanapalojen päälle kun ne ovat olleet hieman aikaa öljyssä.
3. Rypsi tms. öljyä . Kuumenna öljy ( ei liian kuumaksi) paistinpannussa ja laita leivitetyt kanapalat kypsymään. Voit kääntää palat noin 4 min päästä ja lisätä loput ( jos niitä siis jäi leivitysastiaan) leivitysjauhot käännettyjen suikaleiden päälle. Muutaman min päästä laita kansi kanojen päälle ja anna hautua kannen alla pienellä lämmöllä kypsiksi.


 KEITETTYÄ  BASMATI - JASMIINI - RIISIÄ
1. Vettä n. 1litra
2. (125g) 1- pussi Pirkka Itämainen riisisekoitusta (paketti sisältää basmati- ja jasmiiniriisisekoituksen, 4 x 125 g pussia )1 pussi riittää noin 3-4 hengen ateriaan. Keitto-ohje löytyy paketin takakannesta.
3. Suolaa n. 1tl
4. Ruokaöljyä n. 1rkl
Ohjeessa ei mainita, että lopuksi kun pussi on tyhjennetty kattilaan / tarjoiluastiaan siihen voi lisätä tilkan öljyä. Riisistä tulee hiukka pehmeämpää ja paremmin irtoavaa.


smiley  cool  smiley